## **PROGRAM**

## The Ageing Face -New Horizons

Crown Conference Centre 9 - 12 February 2017





**ENDORSED BY** 







21 <sup>ST</sup> ADVANCED AESTHETIC PLASTIC SURGERY WORKSHOP 2017					
THURSDAY	Y 9 <sup>™</sup> FEBRUARY 2017				
	Welcome Cocktail Party Crown Conference Centre, Level 2, Conference Hall Foyer		Dress Code: Smart Casual		
FRIDAY 10	) <sup>TH</sup> FEBRUARY 2017				
7:30am - 8:30am	Registration				
8:30am - 8:40am	Welcome Remarks - Morris Ritz				
8:40am - 10:30am	Moderator - Morris Ritz				
8:40am - 9:00am	Anatomical consequences of the ageing face - Part 1	20 mins	Bryan Mendelson		
9:00am - 9:45am	Anatomical consequences of the ageing face - Part 2	45 mins	Claude Le Louarn		
9:45am - 10:00am	Beauty, asymmetry and the human eye	15 mins	Steve Merten		
10:00am - 10:30am	Nerve injury in neck rejuvenating surgery: how to stay away from it	30 mins	Mario Pelle Ceravolo		
10:30am - 10:45am	Group Photo				
10:45am - 11:15am	MORNING TEA WITH THE INDUSTRY				
11:15am - 1:00pm	Moderator - Natalie Ngan				
11:15am - 12:15pm	Comprehensive forehead rejuvenation	60 mins	Bahman Guyuron		
12:15pm - 12:45pm	TBS the easiest way to shape the eyebrows	30 mins	Mario Pelle Ceravolo		
12:45pm - 12:55pm	A simple lateral temporal lift	10 mins	Graeme Southwick		
1:00pm - 2:00pm	LUNCH WITH THE INDUSTRY				
2:00pm - 3:45pm	Moderator - Graeme Southwick				
2:00pm - 2:30pm	My approach to blepharoplasty	30 mins	Bryan Mendelson		
2:30pm - 3:00pm	Periocular fat grafting a few tricks to make it easier	30 mins	Mario Pelle Ceravolo		
3:00pm - 3:45pm	Periorbital rejuvenation	45 mins	Bahman Guyuron		
3:45pm - 4:15pm	AFTERNOON TEA WITH THE INDUSTRY				
4:15pm - 5:35pm	Moderator - Damon Thomas				
4:15pm - 4:25pm	Assessment and management of the asian eyelid	10 mins	Lionel Chang		
4:25pm - 4:55pm	Middle third ageing - Fat grafting vs Cheek imaplants vs Midface lift	30 mins	Mario Pelle Ceravolo		
4:55pm - 5:35pm	Concentric malar Lift for midface rejuvenation	40 mins	Claude Le Louarn		
7:30pm - 10:30pm	Faculty Dinner				
SATURDAY	∕ 11 <sup>™</sup> FEBRUARY 2017				
8:00am - 8:30am	Registration				
8:30am - 10:30am	Moderator - Morris Ritz				
8:30am - 9:00am	The use of spacers in the lower eyelid: when and how	30 mins	Mario Pelle Ceravolo		
	Panel: Periorbital rejuvenation challenges	90 mins			
	Mario Pelle Ceravolo, Lionel Chang, Bahman Guyuron, Claude Le Louarn, Bryan Mendelson, Warwick Nettle				
	Mario Pelle Ceravolo, Lionel Chang, Bahman Guyuron,				
10:30am - 11:00am	Mario Pelle Ceravolo, Lionel Chang, Bahman Guyuron, Claude Le Louarn, Bryan Mendelson, Warwick Nettle				
10:30am - 11:00am 11:00am - 12:30pm	Mario Pelle Ceravolo, Lionel Chang, Bahman Guyuron, Claude Le Louarn, Bryan Mendelson, Warwick Nettle  MORNING TEA WITH THE INDUSTRY	45 mins	Bahman Guyuron		
10:30am - 11:00am 11:00am - 12:30pm 11:00am - 11:45am	Mario Pelle Ceravolo, Lionel Chang, Bahman Guyuron, Claude Le Louarn, Bryan Mendelson, Warwick Nettle  MORNING TEA WITH THE INDUSTRY  Moderator - Stephen Gilbert	45 mins 25 mins	Bahman Guyuron Bryan Mendelson		
10:30am - 11:00am 11:00am - 12:30pm 11:00am - 11:45am 11:45am - 12:10pm	Mario Pelle Ceravolo, Lionel Chang, Bahman Guyuron, Claude Le Louarn, Bryan Mendelson, Warwick Nettle  MORNING TEA WITH THE INDUSTRY  Moderator - Stephen Gilbert  Super-high SMAS and tailor tack rhytidectomy		-		

1:30pm - 3:15pm	Moderator - Andrew Greensmith			
1:30pm - 2:15pm	My approach to facelifting	45 mins	Claude Le Louarn	
2:15pm - 3:15pm	Complete platysmatransections in neck rejuvenation - a critical appraisal  Treatment of anterior neck ageing without a submental approach	60 mins	Mario Pelle Ceravolo	
3:15pm - 3:45pm	AFTERNOON TEA WITH THE INDUSTRY			
3:45pm - 5:30pm				
3:45pm - 4:30pm	Moderator - Bryan Mendelson  New concepts in neck rejuvenation - the Hyo Neck Lift	45 mins	Claude Le Louarn	
4:30pm - 5:00pm	Neck Contouring	30 mins	Bahman Guyuron	
5:00pm - 5:30pm	The Submandibular gland: an uncomfortable presence during face-lifting	30 mins	Mario Pelle Ceravolo	
5:30pm - 6:00pm	Plastic surgery practice and Special Interests of our Guest Professors	10 mins	Bahman Guyuron	
		10 mins	Mario Pelle Ceravolo	
		10 mins	Claude Le Louarn	
7:00pm - 11:15pm	21st Advanced Aesthetic Plastic Surgery Workshop Gala Dinner Greenfields, Albert Park Bus departs from Crown Promenade lobby at 6:30pm sharp.		Dress Code: Lounge Suit (No tie required)	
SUNDAY 1	2 <sup>TH</sup> FEBRUARY 2017			
8:30am - 9:00am	Registration			
9:00am - 11:00am	Moderator - Edmund Ek			
9:00am - 9:20am	Learning the essentials of canthopexy	20 mins	Mario Pelle Ceravolo	
9:20am - 9:40am	Hydroxyapatite experience	20 mins	Bryan Mendelson	
9:40am - 10:25am	My Current approach to fillers and muscle modulators	45 mins	Claude Le Louarn	
10:25am - 10:40am	My Current approach to fat grafts, PRP, Stem Cells, fillers and muscle modulators	15 mins	lan Holten	
10:40am - 11:00am	My Current approach to fillers and muscle modulators	20 mins	Greg Goodman	
11:00am - 11:30am	MORNING TEA WITH THE INDUSTRY			
11:30am - 1:00pm	Moderator - Graeme Southwick			
11:30am - 1:00pm	Panel - face and neck lift - challenging cases Mario Pelle Ceravolo, Claude Le Louarn, Bryan Mendelson, Ian Holten, Stephen Gilbert			
1:00pm - 1:15pm	Closing remarks			
1:15pm - 2:00pm	LUNCH			

<sup>\*</sup>Program subject to change

2:00pm



Workshop closes