

## PROGRAM

Controversies and Management of Complex Aesthetic Breast Issues CROWN CONFERENCE CENTRE

16 - 18 FEBRUARY 2018



**ENDORSED BY** 







## 22<sup>nd</sup> ADVANCED AESTHETIC PLASTIC SURGERY WORKSHOP 2018

## FRIDAY 16 FEBRUARY 2018

FRIDAY	6 FEBRUARY 2018		
7:30am - 8:00am	Registration		
8:00am - 8:05am	Welcome Remarks - Graeme Southwick		
8:05am - 10:30am	Moderator - Graeme Southwick		
8:05am - 8:15am	Science of breast implants	10 mins	Marcos Sforza
8:15am - 8:25am	"More Science"	10 mins	Peter Temple-Smith
8:25am - 8:40am	ALCL - the missing link	15 mins	Marcos Sforza
8:40am - 8:55am	ALCL update	15 mins	Miles Prince
8:55am - 9:10am	ALCL update - Live Video Link from Sydney	15 mins	Anand Deva
9:10am - 9:20am	Why I prefer to use smooth implants and when I choose to use textured.	10 mins	Graeme Southwick
9:20am - 10:05am	Pitfalls in assessment - choosing which implant and why? How I minimise complications	20 mins 25 mins	Dennis Hammond Charles Randquist
			· · ·
10:05am - 10:20am	How to plan augmentation mammaplasty with bioengineered cell friendly smooth implants	15 mins	Marcos Sforza
10:20am - 10:30am	Assessment of augmentation patient attitudes using Breast Q	10 mins	Marc Seifman
10:30am - 10:45am	Group Photo		
10:45am - 11:15am	MORNING TEA WITH THE INDUSTRY		
11:15am - 1:00pm	Moderator - Andrew Greensmith		
11:15am - 12:20pm	Augmentation mammaplasty - my way!	15 mins	Michael Miroshnik
		15 mins	Janek Januszkiewicz
		15 mins	Demetris Stavrou
		20 mins	Charles Randquist
12:20pm - 1:00pm	Malposition, double bubble and how I treat it	15 mins	Dennis Hammond
		15 mins	Charles Randquist
	Discussion	10 mins	
1:00pm - 2:00pm	LUNCH WITH THE INDUSTRY		
2:00pm - 3:30pm	Moderator - Craig Layt		
2:00pm - 2:15pm	Malposition, double bubble and how I treat it	15 mins	Michael Miroshnik
2:15pm - 2:30pm	Management of everyday complications in breast augmentation	15 mins	Marcos Sforza
2:30pm - 3:20pm	Capsular contracture easily fixed? Rippling, edge palpability and animation defects - problems I can deal with?	10 mins	Tony Connell
		20 mins	Dennis Hammond
		20 mins	Charles Randquist
3:20pm - 3:30pm	"And a cherry on top" - A Nigella guide to nipple positioning,	10 mins	Hamish Farrow
3:30pm - 4:00pm	AFTERNOON TEA WITH THE INDUSTRY		
4:00pm - 5:30pm	Moderator - Edmund Ek		
4:00pm - 4:40pm	Demystifying breast ptosis, 1 or 2 stage - producing consistent results	20 mins	Charles Randquist
		20 mins	Dennis Hammond
4:40pm - 4:55pm	Mastopexy with implants using cell friendly smooth implants	15 mins	Marcos Sforza
4:55pm - 5:10pm	My approach to breast ptosis	15 mins	Michael Miroshnik
5:10pm - 5:30pm	My approach to breast ptosis	20 mins	Craig Layt

7:45am - 8:00am	Registration				
8:00am - 10:30am	Moderator - Morris Ritz				
8:00am - 8:15am	Hybrid breast augmentation	15 mins	Marcos Sforza		
8:15am - 8:30am	Fat grafting in breast surgery	15 mins	lan Holten		
8:30am - 10:30am	Special Live Video Link with Atlanta Including Fat grafting in breast surgery; The role of ADM in breast surgery and chest wall deformity; Thoughts on breast reconstruction	120 mins	James Namnoum		
10:30am - 11:00am	MORNING TEA WITH THE INDUSTRY				
11:00am - 12:30pm	Moderator - Graeme Southwick				
	Oncoplastic Surgery - where are we at with breast cancer management?				
11:00am - 11:15am	The breast surgeon	15 mins	Joanna Morgan		
11:15am - 11:25am	The role and timing of radiotherapy	10 mins	Karen Taylor		
11:25am - 11:35am	The Oncologist	10 mins	Michelle White		
11:35am - 11:55am	Radiology status	10 mins	Alain Lavoipierre		
		10 mins	Brooke Sawyer		
11:55am - 12:30pm	Breast reconstruction	35 mins	Dennis Hammond		
12:30pm - 1:30pm	LUNCH WITH THE INDUSTRY				
1:30pm - 3:00pm	Moderator - Janek Januszkiewicz				
1:30pm - 1:40pm	Management of partial breast defects	10 mins	Graeme Southwick		
1:40pm - 1:50pm	Oncoplastic stategy for partial mastectomy defects	10 mins	Dennis Hammond		
1:50pm - 1:55pm	Nipple reconstruction	5 mins	Dennis Hammond		
2:00pm - 3:00pm	Panel - Oncoplastic Joanna Morgan, Karen Taylor, Michelle White, Dennis Hammond, Charles Randquist, Alain Lavoipierre, Brook Sawyer, Tony Connell				
3:00pm - 3:30pm	AFTERNOON TEA WITH THE INDUSTRY				
3:30pm - 5:05pm	Moderator - Mark Magnusson				
3:30pm - 4:00pm	How to deal with breast asymmetry	15 mins	Charles Randquist		
		15 mins	Dennis Hammond		
4:00pm - 4:50pm	The constricted breast	15 mins	Tony Connell		
		20 mins	Charles Randquist		
		15 mins	Dennis Hammond		
4:50pm - 5:05pm	Plastic surgery practice and special interests of our guest professors	5 mins	Dennis Hammond		
		5 mins	Charles Randquist		
		5 mins	Marcos Sforza		
7:00pm - 11:00pm	<b>22nd Advanced Aesthetic Plastic Surgery Workshop</b> <b>Gala Dinner</b> Butler Lane, 2-6 Shelley Street, Richmond Melbourne	Lounge suit dress cod (no tie required)			

SUNDAY 1	8 FEBRUARY 2018				
8:30am - 9:00am	Registration				
9:00am - 10:30am	Moderator - Damon Thomas				
9:00am - 9:30am	If you do not measure, you do not know how to manage!	30 mins	Charles Randquist		
9:30am - 10:30am	How can I improve breast reduction surgery?				
	Breast reduction with SPAIR technique	15 mins	Dennis Hammond		
	Breast reduction with Pitanguy technique	15 mins	Marcos Sforza		
	Breast reduction with fascial suspension	15 mins	Morris Ritz		
	Secondary Breast Reduction Surgery	10 mins	Dennis Hammond		
	Discussion	5 mins			
10:30am - 11:00am	MORNING TEA WITH THE INDUSTRY				
11:00am - 12:30pm	Moderator - Morris Ritz				
11:00am - 12:20pm	Panel - Can I fix this? Dennis Hammond, Charles Randquist, Marcos Sforza, Michael Miroshnik, Craig Layt, Tony Connell				
12:20pm - 12:30pm	Closing remarks		Morris Ritz		
12:30pm	LUNCH WITH THE INDUSTRY				
1:15pm	Workshop closes				

\*Program subject to change

